Mitt liv

Alla inlägg under mars 2011

Av Ulle W - 27 mars 2011 19:23

Tillbringade en heldag med mina djur och vänner på utställning i Brändåsen, strax söder om Örebro.

Ställde ut 3 st i petclass med följande resultat

Jumjum 91p 1/3 Silverkort och BISPet 9

Bönan 92p 4/6

GP JumJums Hilda 91p 6/6


Av Ulle W - 20 mars 2011 08:53

En bild säger ibland mer än ord...


 


Äntligen har vi funnit ro i själen, jag och Johanna. Vi lever tillsammans som mor och dotter, vi pratar om allt och känner ett 100% förtroende för varandra. Och framför allt har vi roligt tillsammans. Det går nog inte en dag som vi inte bryter ihop tillsammans i ett hysteriskt skratt.

Jag gläds så med henne att det går bra i skolan, och att hon tycker det är roligt och intressant.


Just nu är jag helt själv här hemma, de små barnen är hos sin pappa, och Johanna sover hos kompis. Bara jag och alla SUPERDRYGA pälsbollar! Jag blir galen snart på dessa bitchar till marsvinshonor!! Att det ska vara så svårt och göra upp om vem som ska bestämma? Det är MYCKET MYCKET enklare att ha hanar ihop, jag lovar! Nu har jag fått möblera om i burarna igen, i den stora bor Kiwi, Bönan, Isolde och JumJum. Och i den mindre bor Hilda, Calvinna och Brumma. Det är öppet emellan så dom kan hoppa fram och tillbaka, men än så länge är det bara Bönan som kommit på det, men blev såklart utjagad fortare än kvick av Hilda när hon försökte sej på ett besök.

Funderar på att snickra ihop ett burskåp ändå, och ha dom två och två...eller en bur blir det 3 i...


Nästa helg blir det att åka långt, ända till Brändåsen utanför Kumla, på utställning. Ska bli roligt att få träffa alla goa marsvinsnördar igen =)

Av Ulle W - 15 mars 2011 13:42

Funderar på att bygga en ny bur åt mina pälsbollar....


 


Eller kanske inte...

Av Ulle W - 12 mars 2011 18:19

På torsdag är det ett år sen jag körde in i en buss. Sedan dess har jag haft ont i nacken till och från, men under de senaste månaderna har det blivit värre. Och när nacken värker så får jag också migrän. Nu har jag haft ont och migrän i 4 dagar och behöver jag säga hur jobbigt det är!


Blir väl att försöka strida med försäkringsbolaget, men då efter olyckan var det inga problem med att få ersättning.

Av Ulle W - 11 mars 2011 20:47

Jag blir galen på dessa marsvinsdamer!!! Det är banne mej mycket lättare att hålla ordning på ett gäng marsvinskillar. Honor är så jäkla bitchiga och vägrar ge sej.

Först hämtade vi hem Kiwi, Bönan och Jumjum, före jul. Bland dom var det Jumjum som bestämde, trots att hon är yngst. Sen tillkom lilla Isolde, som snabbt sattes på plats av alla 3 damer. Det är först nu som hon får vara med i flocken på riktigt. Däremot har Bönan en väldigt aptit på långhårspäls, så hon har friserat både Jumjum och nu Isolde...suck...


Sen i söndags hämtade jag hem Hilda och Brumma (som bott här förut) och Calvinna. Alla 7 sattes på köksgolvet och det verkade fungera förvånandsvärt bra! På kvällen sattes dom så in i samma bur...det funkade väl i typ en dag, sen blev typ alla 7 skitstöddiga och jagade varandra runt så spånet yrde!

Då särade jag dom och de 3 nykomlingarna fick flytta in en separat 140 gallerbur...lugnt i några dar till Hilda får för sej att spöa skiten ur stackars Brumma!!

Så idag blev det omflytt igen, Brumma fick flytta in i stora buren i stället, och hon och Isolde har funnit varandra...

Så nu hoppas jag det är lugnt och fridfullt ett tag.


Ska fota nykomlingarna i morgon tänkte jag och uppdatera min hemsida =)

Har anmält till Brändåsen föresten, Jumjum, Kiwi, Bönan, Hilda och Isolde, alla i Petclass.

Av Ulle W - 9 mars 2011 12:22

Det är ju känt att det mesta kvinnor gör, ska vara effektivt. Det är nog därför Gud gav oss simultankapaciteten   

Ta det här med att gå på toan, och göra det "stora". Inte sitter vi väl bara där rakt upp och ner? Nej, det finns ju massor man kan göra samtidigt...byta toarulle, torka av handfatet, sortera lite strumor, vika lite handdukar...och borsta tänderna.......och precis DÄR fick alla de manliga läsarna ett stort frågetecken, hur länge borstar hon tänderna egentligen?

Jo, typ 2 minuter, tiden det tar för att göra klart det "stora".

Just det, vi är effektiva, vi läser inte på toan, vi har inte telefonen med oss in för att kolla så vi inte missar nåt på Facebook. Nej, vi gör det vi ska och sen är vi redo för nästa viktiga grej.

Detta med att vi är så snabba på toan kommer nog från tiden då vi skapades. Kvinnans lott var då endast att föda barn och ta hand om dessa. När kvinnan då blev nödig och hukade sej bakom nån buske så gällde det att vara snabb! Snabb att kunna ta hand om sin jätteflock med ungar igen.

Och det är ju vetenskapligt bevisat, att just 2 minuter är tiden det tar för ett litet barn att märka att mamma är borta.

Alltså, inga långa stunder på toan här inte!

Visst händer det att det ibland tar längre tid på toan, ifall man slarvat med sina fibrer...men då slipper man vara ensam på toan, för efter de magiska 2 minuterna så står barnet utanför och vill in...hur många mammor har under ungarnas första år ALDRIG blivit störd när du gått på toan, räck upp en hand!


Om vi spånar vidare på det här med tandborstning, också ett moment där man kan göra massa andra nyttiga saker samtidigt. Jag menar, man har ju en hand ledig! Plocka i tvättmaskinen, plocka ur diskmaskinen, plocka upp leksaker från golvet osv osv...man hinner massor på 2 minuter!

Av Ulle W - 6 mars 2011 19:46

Nu så har flickorna kommit hem. Dom fick springa runt på köksgolvet några timmar, tillsammans med mina andra 4 för att bekanta sej. Tar väl några dagar innan dom gjort upp vem som ska regera i buren. Lyckades få en bild där alla 7 ville vara med, en flock med härliga färger!


 

Av Ulle W - 5 mars 2011 19:21

Jag tror på det övernaturliga...punkt och slut som Gurkan skulle sagt. Jag har upplevt så många oförklarliga saker i mitt liv, så därför är jag "troende"

Sen får folk säga och tycka vad dom vill, men har man aldrig upplevt något så förstår jag till fullo att man är jäkligt skeptisk.


Ända sedan vi flyttade till våran lägenhet har det hänt en del märkliga saker. Sen om det är övernaturligt eller fullt normalt, det är frågan?


Här följer det som vi hittills upplevt...

*Kort efter att vi flyttat hit, sitter Daniel på golvet och leker. Rätt som det är så tittar han mot dörren in till ena sovrummet, han börjar plötsligt fnittra och vinka. Jag frågar vad han ser. Han svarar "-En snäll gubbe, han har blå byxor och svart hatt"

Det här hände några gånger, att han såg den här gubben och samma reaktion, fnittra och vinka...

*Flera gånger har jag känt en iskall vindpust i nacken och runt huvudet, svårt att förklara, som om man skulle sitta i drag, men så har aldrig varit fallet.

*Jag sitter i soffan och kollar tv och båda katterna ligger bredvid mej och sover. Helt plötsligt vaknar den ena katten och sätter sej upp och hon följer något med blicken från köket, genom vardagsrummet och in i mitt sovrum. Hon sätter sej upp och reser ragg. Då vaknar även den andra katten och gör samma sak och båda börjar fräsa! Dom stirrar paralyserade in i mitt mörka sovrum.

*Johanna samlar på tomma burkar med Monster (energidryck) och har alla burkar uppradade på en hylla i sitt rum. Hon ligger i sängen och rätt som det är så ramlar en av burkarna i golvet. En av burkarna som står mitt inne bland dom andra. På båda sidorna står burkar till hälften på hyllan, så skulle det vara så att dom kom i rörelse så borde dessa burkar ramlat ner först kan tyckas.

*Idag stod Johanna i köket och grejar. Rätt som det är ropar hon till, och hon beskriver det som en iskall vind tryckt in i hennes öra och samtidigt som ett tulpanblad på köksborden virvlar till...inte heller där var något fönster eller ytterdörr öppen...

*Senare idag så står Johanna i sitt rum, och rätt som det är så ramlar en tröja ner i från galgen i garderoben...garderoben som hon inte rotat runt i på flera dagar...


Så, jag skulle så gärna vilja veta vem det är som vill ha våran uppmärksamhet. Helt klart någon som vill oss förstå att denne vill att vi inte ska glömma honom/henne...


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards