Mitt liv

Alla inlägg den 2 augusti 2008

Av Ulle W - 2 augusti 2008 19:13

Äntligen svalt väder och regn! Våran gräsmatta är alldeles gul och knastrig...

Svalare väder innebar att jag fick lite mer ork och inspiration att ägna några timmar åt djuren.

Fick börja med att plåstra om Ullrik, som trots galler och andra barriärer lyckats åla sej in till grannburen..där jättebiffiga goldenhanen Mickey Max bor. Deras möte resulterade i ett totaldemolerat öra samt ett jätte bett/jack på kinden på Ullrik. När jag hittade honom satt han i ett hörn och darrade...stackarn. Tror inte han vågar göra om samma rymning igen.


Har även pysslat lite i uteburen. Har länge irriterat mej på allt hö jag får städa bort. Dom har ju ett stort hus som dom sover i, och där får dom även hö. När alla 25 honorna har ätit sej mätta, lägger dom sej till rätt i höet, kissar och bajsar en del och allt blir äckligt. Så idag har jag konstruerat en höhäck med hjälp av ett kompostgaller. Så nu kan dom äta fräscht hö, men samtidigt ha lite mindre hö att äckla ner.


På avelsfronten ser det ut som följer

Self buffhonan Roseville är dräktig med crestade goldenhanen Mickey Max, 2 veckor kvar.

Satin goldenhonan Killawara är dräktig med crestade goldenhanen Jaguar, 4 veckor kvar.

Self goldenhonan Sahara är dräktig med selfgoldenhanen Molo Mak, 4 veckor kvar.

Crestade goldenhonan Jabba Dabba Doo är dräktig med Mickey Max, 4 veckor kvar.


Sen har vi dagens projekt. Hittade en superbrunstig och jättedryg satingoldenhona, Ashley Amber, i uteburen. Hon är parningsklar så jag satt in henne till superläckar satinhanen Chill Out. Det blev några "påstigningar" och efter att proppen blivit väl ditsatt så fick Ashley gå ut till sina flickkompisar igen.

Där har vi projekt nr 1, har aldrig gjort en satin/satinparning förut så det blir spännande att se vad det blir utav det...tänker främst på ev uppkomst av OD. Nu har ju Ashley fått dom allra bästa förutsättningarn man kan få som satin. Hon har regelbundet fått tillskott av kalk/D-vitamin samt gått ute och fått solljus sedan början av juni.


Projekt nr 2

Ropade ju in några dutchar på marsvinsauktionen vid årets SM. Bla en chokladdutch som jag tvivlar på är choklad utan mer än black dilute. Hur som helst så fick jag en liten idé om att göra dutchsatiner, så Sanna fick flytta in hos ovannämnda satinhane Chill Out. Sanna var inte lika parningsvillig som Ashley, så hon får nog bo kvar med "Otto" ett tag.


Projekt är alltid roligt. Såna där projekt som man inte riktigt vet vad det kommer bli utav, och när dom sen väl är klara blir till något positivt, då är det roligt!

Nu är det snart dax att börja fundera vilka som ska anmälas till Valbo i september. Har för en gångs skull ett jättegäng som KAN följa med, men orkar inte trimma hur många som helst. Men det blir nog iallafall 6 st, bla en dutch ;)


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards