Mitt liv

Alla inlägg den 4 september 2008

Av Ulle W - 4 september 2008 19:05

Oj oj, vilken babyboom det blivit här för tillfället!


Det började i tisdags. Kom precis i rättan tid när satinhonan Rospiggens Killawara börjat föda. I samma sekund jag kliver in i marsvinsrummet ser jag en unge ligga och sprattla i fostersäcken, och jag tar hål på hinnorna och masserar den lille. Ser då att Killa har en unge mellan frambenen som hon tvättar frenetiskt. Den lilla som jag försöker få fart på, hostar till och börjar andas...sen var det dax för unge nr 3, även den lämnar hon åt sitt öde, så jag fick agera barnmorska igen. Sen var det stopp, moderkakorna kom ut och åts upp med god aptit *bläk*. Jag lämnar den lilla familjen för en stund. Efter nån timme går jag ut igen, och hittar då en till unge i högen! + en yttepytte liten död en på bara 23 gr.

 Resultatet blev 3 st DE golden selfhonor och en helt opigmenterad RE golden hane. (trodde en av honorna var satin när hon bar blöt)


I morse var det dax igen, men denna gången gick det inge bra. Min fina crestade championhona Jabba Dabba Doo hade klämt ur sej hela 7 ungar! Alla av normalstorlek och alla döda....Jabba mår skit och jag har stoppat i henne en dos cortison. Så det är bara att vänta och hålla tummarna att jag lyckas rädda henne.


Sen på eftermiddagen hittar jag en ny liten familj i uteburen. Nu var det goldenhonan JumJums Saharas tur att få sina bäbisar. 3 hanar blev det där, 2 mörkögda och en rödögd.


Nu dröjer det till i mitten på oktober tills nästa kull är beräknad. Men det ser himla kul ut just nu i stora flockburen, det bara kryllar av goldenungar i olika storlekar, och ungarna diar lite där dom kommer åt =)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards