Mitt liv

Alla inlägg under september 2008

Av Ulle W - 11 september 2008 16:05

Jag känner mej som ett sånt där litet skört fågelägg...minsta lilla tryck får ägget att spricka och innehållet rinna ut...i mitt fall kommer tårarna.

Det behövs så lite för att ägget ska spricka.

Idag blev jag riktigt riktigt sårad på mitt jobb. Egentligen en liten bagatell, men i det tillståndet jag befinner mej i för tillfället, blev det lite för mycket.

På jobbet brukar beställa kläder, för privat bruk, från ett företag, har gjort så i flera år, och de flesta har varit nöjda med sina kläder. Nu hade det kommit en ny katalog, och E tog tag i det hela denna gången. Jag hittade en mysig hoodtröja som jag gärna ville ha. Nämnde att jag skulle prata med min pappa, som har eget företag, och att han skulle göra beställningen och sen dra av momsen. Jag hörde lixom inget mer om det här, förens idag när E frågade om jag skulle beställa genom min pappa, eller inte. Förklarade att jag inte pratat med honom, eftersom jag väntade på besked ifall fler ville beställa. Vet ni vad E säger? Jo, en beställning gjordes förra veckan och paketet hade kommit idag...visade sej att det var flera av mina arbetskamrater som beställt kläder...MEN JAG DÅ????

Jävligt schysst, eller hur?

Jag kände mej med ens...som så många gånger förut....som hon den ensamma där ute i köket.

Jag trodde i min enfald att jag faktiskt var en i gänget...men tydligen inte.

Det hela gjorde mej iallafall himla ledsen.

Nu har jag gjort en egen beställning via nätet istället...men hade ju varit rätt så trevligt att slippa betala hela frakten själv...

Av Ulle W - 9 september 2008 08:42

På torsdag kommer det cirkus till Grycksbo! Circus Wictoria är det som ska visa upp sej på idrottsplatsen Tansvallen. Överallt i byn sitter det skyltar, men en liten bokstav för mycket har smygit sej in, så det står att cirkusen ska komma till Transvallen....roligt =)

Av Ulle W - 8 september 2008 18:38

http://www.kossan.se/roliga-filmer/talande_get.htm


Skrattar så tårarna rinner! Tänk att ha en sån här knatandes runt i trädgården och låta så här!

Av Ulle W - 8 september 2008 14:40

Snacka om tur man har ibland. Rusade in på Ica Maxi en snabbis på väg hem från jobbet för att köpa grönsaker till djuren. Då står grönsakskillen och rensar bort lite fula blad från vitkålen...jag kikar ner i en jättekartong full med fullt duglig vitkål, några bruna fläckar här och där bara. Jag frågar om han ska kasta det här, eller? Ja, det slänger jag svarar killen. Kan jag få ta lite tror du, till mina hungriga marsvin? Visst får du det, så jag börjar packa....3 proppfulla kassar blev det och killen undrade nog lite smått hur MÅNGA marsvin jag egentligen skulle mata *hihi*

Men väl hemma blev det vitkålskalas till alla pälsbollars glädje =)

Gratis är gott!

Av Ulle W - 7 september 2008 20:09

Hela eftermiddagen har ägnats åt djuren. Maken har isolerat uteburens stora sovhus med frigolit, jag har lagt ett tjockt lager halm och spån på botten. Så har honorna fått flytta in och alla "överflödiga" hanar, dvs sådana som inte går i avel, är till salu och på tillväxt, fick flytta ut istället. Hanarna tyckte det var toppen att få nosa tjejdofter och kutade runt som galningar i den enorma buren. Tanken är att dom ska kunna gå ute så länge som möjligt. Med den isolerade bolådan ska dom kunna vara ute även om det är frost på nätterna. Jag är av den uppfattningen att marsvin klarar mkt mer kyla än vi tror. Så länge dom har något torrt och absolut dragfritt att ta skydd i så är nog inte frisk kyla några problem. Det blir lite av ett experiment, jag ser ju om dom ser ut att må dåligt av det.

Honorna såg lite fundersamma ut när dom fick komma in i sina burar igen. Lite smågnabb om vem som skulle bestämma i varje låda. De minsta honorna har ju aldrig varit inne, annat än när dom var nyfödda, så det blir en himla omställning för dessa att inte ha lika mycket space att röra sej på.


Blev några nya avelspar oxå.

Först dutchhonan som jag köpte i Valbo igår, hon sattes med min stora och fina goldenhane Molo Mak, tanken där är att tillverka dutchbärare för att förbättra typ och färg. Ett litet samarbete med Sommarnattens.

Sen blev det ett äkta dutchpar, Jonna fick flytta in hos unghanen Henrik. Han är inte riktigt 5 månader ännu, men har bra storlek så han är nog redo ändå.

Vidare fick Ramblin Rose, self PE golden flytta in hos Mickey Max, crestad RE golden.

Och Angcas Madrapore, self RE golden fick flytta in hos satinhanen Chill Out. Madde var superbrunstig så där tog det nog förhoppningsvis direkt!

Av Ulle W - 6 september 2008 20:51

Tack alla underbara marsvinsvänner för en tokrolig dag med massor av goa skratt, precis vad min trasiga själ behövde! Mina batterier har laddats lite grann ;)


Mina resultat då...inte direkt vad jag väntade mej...

Selfhonan Cover Girl fick bara 87, likaså rexkillen Othello.

Däremot har vi dagens jätteöveraskning, satinhanen Chill Out fick 89p cert och blev BIR-R....inte illa pinkat av ett marsvin som bott en tid på djuraffär, men hamnade hos mej för ingen ville köpa honom!


Fick med mej ett nytt marsvin hem, ännu en dutch. En hona med riktigt trevlig typ och otroligt vackra ögon! Hon är visserligen mamma åt min lilla dutchhane Henrik, men tanken är att Evelina, som hon heter, ska sättas med en av mina goldenhanar för att förbättra typen och framför allt färgen.

Av Ulle W - 4 september 2008 19:05

Oj oj, vilken babyboom det blivit här för tillfället!


Det började i tisdags. Kom precis i rättan tid när satinhonan Rospiggens Killawara börjat föda. I samma sekund jag kliver in i marsvinsrummet ser jag en unge ligga och sprattla i fostersäcken, och jag tar hål på hinnorna och masserar den lille. Ser då att Killa har en unge mellan frambenen som hon tvättar frenetiskt. Den lilla som jag försöker få fart på, hostar till och börjar andas...sen var det dax för unge nr 3, även den lämnar hon åt sitt öde, så jag fick agera barnmorska igen. Sen var det stopp, moderkakorna kom ut och åts upp med god aptit *bläk*. Jag lämnar den lilla familjen för en stund. Efter nån timme går jag ut igen, och hittar då en till unge i högen! + en yttepytte liten död en på bara 23 gr.

 Resultatet blev 3 st DE golden selfhonor och en helt opigmenterad RE golden hane. (trodde en av honorna var satin när hon bar blöt)


I morse var det dax igen, men denna gången gick det inge bra. Min fina crestade championhona Jabba Dabba Doo hade klämt ur sej hela 7 ungar! Alla av normalstorlek och alla döda....Jabba mår skit och jag har stoppat i henne en dos cortison. Så det är bara att vänta och hålla tummarna att jag lyckas rädda henne.


Sen på eftermiddagen hittar jag en ny liten familj i uteburen. Nu var det goldenhonan JumJums Saharas tur att få sina bäbisar. 3 hanar blev det där, 2 mörkögda och en rödögd.


Nu dröjer det till i mitten på oktober tills nästa kull är beräknad. Men det ser himla kul ut just nu i stora flockburen, det bara kryllar av goldenungar i olika storlekar, och ungarna diar lite där dom kommer åt =)

Av Ulle W - 2 september 2008 10:58

Börjar med att tacka för alla uppmuntrande mail jag fått av mina underbara marsvinsvänner.

Kan förklara lite närmare om mitt beslut, det är inget som hänt, bara det att jag är så innerligt trött på allt vad föreningsliv heter just nu! Det är så tråkigt att det nästan alltid är eldsjälarna i varje förening som tröttnar och försvinner. Vad beror det på? Jo, en stor anledning är att det är så evinnerligt tråkigt att göra en massa ideellt arbete och aldrig aldrig få någon credit tillbaka...bara en massa gnäll, gnäll och åter gnäll. Det spelar ta mej fan inte någon roll vad man gör, alltid är det nån som ska klaga på en det ena en det andra!


Nåja, detta är varför jag tar paus från marsvinsvärlden för en liten stund. Men ni kommer träffa mej i Valbo på lördag, har djur som ska levereras samt en massa material som ska lämnas över. Vet inte om jag orkar ställa ut nåt av mina anmälda djur, beror på min "dagsform"


Är hemma med jordens dunderförkyldning, både jag och Jennie hostar och snörvlar. Fast då är det trevligt att ha sin nya laptop och ligga i sängen och surfa =)

Är inte riktigt kompis med den ännu, tycker det är himla svårt att skriva då tangentbordet är så mycket mindre än på den stationära...men med lite träning så går nog det här gallant.


Djuren då. Utedjuren går fortfarande ute och trivs utmärkt med det. Har börjat bli lite kyligare på nätterna, så dom får ett rejält lass med hö varje kväll att gosa in sej i.

Väntar på satinhonan Rospiggens Killawara som är helt öppen. Skulle tro att ungarna kommer närmsta dygnet. Efter henne är smälltjocka Jabba Dabba Doo som står på tur.

Har ett jättegäng med superfina hanar fortfarande till salu. Det tar emot att behöva lämna dom till djuraffären, men är nog så illa tvungen sen när utedjuren ska flytta in igen.



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards