Har du recept på en smarrig potatisgratäng? En sån där som är creamig och med mycket vitlök i? Snälla, dela med dej av receptet till mej ;)
Har gjort potatisgratäng massor av gånger, men får aldrig till det där creamiga, utan det blir mer "blask" av det hela....
Annika
31 december 2007 10:33
Här kommer den bästa:
Gör i stekgryta, börja med att bryna på potatisen i massor av smör, låt det puttra ett tag och rör om och ha sen på svartpeppar, lite vitpeppar och salt. Låt det småputtra innan du har på 3-5 dl VISPGRÄDDE (beroende på hur mycket potatis du har) och låt det puttra under omrörning då och då. Avsluta med massor av vitlök och låt allt puttra under lock tills potatisen känns bra.
UNDERBART GOD, dock inte den hårda hinnan ovanpå som blir i ugn men vem behöver det?
Lycka till och jag lovar, godare finns inte!
http://ankanb.blogg.se
E-K
31 december 2007 10:47
Använd BARA riktig vispgrädde i gratängen, dessutom rätt mycket så det blir riktigt såsigt.
Och lägg inte potatisen i vatten innan, en del gör det medans de skalar för att den inte ska missfärgas. Gör inte det, den suger åt sej vatten.
Gott Nytt År!
http://bjornstigens.bloggagratis.se
Ullis
31 december 2007 11:41
Köp färdig;) Nej men skämt åsido så finns det en färdig som är supergod. Märket är Peka och finns i kyldisken. Sen spetsar man den med vitlök.....Ligger två i min kyl som ska avnjutas ikväll med Oxfilén.
http://vanerlands.bloggagratis.se