Mitt liv

Alla inlägg under december 2007

Av Ulle W - 18 december 2007 12:19

Har gjort något förnuftigt idag iallfall, avregistrerat mej från Facebook. Har helt enkelt tröttnat på att få en massa You Tube videor, en massa inbjudningar till grupper, en massa kramar och gåvor skickade, slåss mot vampyrer, drakar, zombies och gud vet vad, inreda ett akvarium osv osv....

Tror INTE för en sekund att jag kommer sakna stället...men nu har jag iallafall provat =)

Av Ulle W - 17 december 2007 19:17

Så var denna omgång av burstädning avklarad. Det var himla kul att se alla ungarna i stora (olycksdrabbade) buren fara runt i jordens race så spånet yrde, med tillhörande popcornskutt så klart. Dom fick till och med med sej några honor i racet, dock utan tillhörande skutt. Så jag tror det tråkiga vänt där.


Jag tackar än en gång alla mina goa vänner för peppning. Även om detta nu inte varit felet som mina djur lidit av. Det KAN vara en tarmbakterie, det KAN vara ett virus, det kan vara nåt helt annat. Jag åker ju runt en del på utställningar så det är mycket möjligt att det är nåt dom dragit hem.

Men, det verkar iallafall som om det vänt. Kändes på något sätt idag när jag städade att jag kastade ut det gamla tråkiga, för att kavla upp ärmarna och börja om på nytt! Jag får vara tacksam att jag inte förlorat hela stallet!

Kvar finns några riktiga godbitar, som jag är så glad över.


Har summerat lite över året som gått, nu när utställningarna är slut och ingen mer kull väntas förens efter nyår.


På avelsfronten har det väl bara varit trist....

Det har här fötts exakt 100 ungar, men av dom har bara 50 st överlevt. Dock har det fötts fler honor än hanar, 62 honor och 38 hanar.

Har förlorat 9 st honor i toxicos samt 2 honor som dött av annan orsak.


På utställningsfronten däremot har det varit mkt lyckosamt!

Har ställt ut 16 st djur vid 12 st utställningar.

32 Cert

9 CK

BIRjr x 8

BIRjr-R x 2

BIR x 8

BIR-R x 8

BIS 3 x 1

Totalt har djuren skramlat ihop 1540p åt mej =)

Av Ulle W - 17 december 2007 09:23

Allra vackraste Dora gick tyvärr inte att rädda...


MEN! Döm om min förvåning att övriga idag ser avsevärt piggare ut. Ingen har längre diareé utan det var bara "vanliga" pluttar i buren *jippie*


Och det fanns faktiskt lite lite grönsaker kvar i buren i morse, nästan så det såg ut som om tanterna satt och rapade lite smått *hihi*

Så nu vet jag hur mycket det faktiskt går åt till dom!

Dom är 8 vuxna honor och 10 ungar som bor där. Till dom gav jag igår, 4 st röda paprikor, 5 st broccoli"träd" samt nästan ett helt stort vitkålshuvud.

I kraftfoderväg så hade dom glatt slukat i sej Carrierpelletsen. Så nu attan har dom fått i sej C-vitamin så det blir över!


Det är märkligt att det skiljer sej så mycket vad det gäller priser på frukt och grönt runt om i landet. Nere i Skåne tex är grönkålen himla billig just nu. Det billigaste jag hittade i går när jag var på jakt var grönkål för 17:-/kg! Den billigaste vitkålen kostar 4:-/kg och för ett kg morötter får jag ge runt 8:-

Så det är ett evigt jagande på billiga grönsaker här i Dalarna, tack för att Lidl finns, där är det oftast billigare över lag.

Av Ulle W - 16 december 2007 18:18

Ja, så känner jag mej just nu. Jag har sådan lust att "späka" mej själv som straff. Funderar på att gå ut naken och rulla mej i snön, och sen be nån spola iskallt vatten på mej så jag verkligen får lida...


Jag har mördat mina marsvin. Jag känner mej så elak och grym. Mina stackars djur i stora flockburen lider av akut C-vitaminbrist! Har läst och läst på nätet hela fm och överallt där jag läst om just skörbjugg så stämmer symptomerna fullständigt in på mina djur.

I den stora buren har jag helt enkelt varit för snål med grönsaker. Det är bara dom som varit ranghögast som fått äta, kan jag tro.


Idag har här varit "operation akuträddning". Har gett dom massor av vitkål, röd paprika, broccoli och C-vitaminpellets. Askorbinsyra + vatten i munnen samt askorbinsyra i vattenflaskorna. Så nu har samtliga fått jordens C-vitaminchock!


Det jag står mej mest frågande till är hur veterinären inte kunde lista ut detta! Är rätt så skrämmande tycker jag, och ännu ett bevis för att det är så svårt att få rätt hjälp med just marsvin =(


Tyvärr gick inte Gretas (High Hats Something Gallant) liv att rädda, hon somnade in i min famn här på em. Nästa att försöka rädda är Dora. Har gjort vad jag kunnat för henne nu, så det är bara att hålla tummarna att C-vitaminen "börja verka" inom kort.

Det som är lite positivt är att ingen har diareé idag.


Jag tar detta som en lärdom, kommer aldrig ALDRIG mer att "slarva" med att ge tillräckligt med grönsaker, för att försöka dra ner på kostnaderna.

Jag kommer däremot i fortsättningen alltid att ge Carrierpellets istället för den hästpellets jag gett hittills, samt även ge askorbinsyra i vattnet. Iallafall i stora flockburen...


Jag skäms som en hund ska ni veta!!! Jag känner mej som en riktig djurplågare.....


Jag tackar mina goa och underbara marsvinvänner för alla råd och förslag. Ni är guld värda som orkar bry er och peppa mej att fortsätta...löv ya all!

Av Ulle W - 15 december 2007 20:37

Har varit på kryssning till Åland med mannen. Ätit gott och druckit gott..


Väl hemkommen hittar jag ännu en död unge, sötaste Petunia som jag tänkt spara. Dora sitter i ena hörnet och har diarée och i andra hörnet sitter högdräktiga Greta med tydliga toxsymtomer.


Nu är jag fullständigt slut, jag är sååååå nära att "kasta in handduken" Jag känner mej fullständigt maktlös, jag fattar inte vad det är för fel????


Det enda jag kan tänka mej är att dom ev kan fått i sej dåligt hö. Fick ju några balar, och där är det någon som inte var jättefräsch inuti, så alla dom är kastade. Så nu får dom av samma hö som dom är vana vid. Kraftfodret är oxå av samma fabrikat...


Nu säger säkert många, men kontakta veterinär för sjutton! Jodå, jag har gjort det, men denne är lika oförstånde till vad det kan vara som jag.

Det som är mest mysko är att det är bara djuren i stora buren som blir dåliga. Dom andra som bor i plastbackarn är hur pigga och glada som helst!


Jag står där ute i marsvinsrummet, och bara gråter och gråter och vet inte vad jag ska ta mej till! Har matat dom som varit dåliga med kligröt och Proviva, men det verkar inte hjälpa....GE MEJ RÅD, SNÄLLA!!!

Av Ulle W - 12 december 2007 21:53

Det här är nog en av dom mysigaste kvällarna på året tycker jag, att få slå in julklappar! Jag gillar att lägga ner lite jobb på varje paket så det ser trevligt ut. MEN, efter kvällens inslagning är jag på superdåligt humör. Det borde vara LAG på att samtliga paket ska vara helt symetriskt fyrkantiga!! Har ni provat att få till ett snyggt paket av en barbiedocka i dess originalkartong? Det är fullständigt omöjligt att inte få det knöligt och buckligt och fult när kartongen är trekanting...eller den är inte ens det, den är visserligen fyrkantig men ovansidan är kortare än nedersidan, om ni förstår?


Nåja, nu är högen klar. Undrar just när man vågar lägga in paketen under granen? Vi har ju en liten klåfingerapa, vid namn Daniel, i familjen som jag kan tänka mej skulle gilla skarpt att pilla upp ett och annat paket! Vi får väl stoppa under paketen typ precis innan dom ska öppnas =)


Nej, vi har inte tagit in nån gran än, sånt gör man enligt tradition i min släkt, dan före julafton, då den oxå kläs på med en massa tingel och tangel. I år blir det mörklila kulor bla, inköpta på IKEA. Till det borde ju guldglitter bli rätt snyggt, eller vad tror ni? Kanske man borde tänka på nån smart grej att tjudra fast granen i väggen, just med tanke på ovan nämnda klåfingerapa?


Daniel ska få vara tomte i morgon på Öppna förskolan. Blir ett litet miniluciatåg där med alla småttingar. Senare på kvällen blir det luciafirande med Jennie på hennes förskola. Första året hon var med där, så skulle mannen vara så duktig och filma allt. Hur tror ni det såg ut, att filma kl 17, i bäckmörker, utan lampa, endast små små elektriska tärn och lucialjus? Inget alls kan jag säga...men man hörde barnen väldigt bra när dom sjöng!

Av Ulle W - 12 december 2007 19:18

Jag lämnade ungarna hos farmor och hämtade sen mannen på jobbet och drog till grannstadens jätteshoppingcenter. På 2 timmar hann vi med att handla alla julklappar till barnen, samt äta middag (ja,ja om man kan kalla att äta på MAX för middag)

Så nu ska kvällen ägnas åt först "Bonde söker fru" och sen finalen i "Top Model"...sen blir det julklappsinslagning...som jag tycker är himla kul att pyssla med.


Djuren fick en sån där snabbskötsel idag. En hastig tillsyn i form av utfodring. Just när jag var klar slog det mej att det går ju en liten snart 5 veckors, väldigt försigkommen, rexhane tillsammans med alla honorna i jätteburen! Ut med honom och in med honom till sin pappa Tändsticka. Det tyckte "LillStickan" var jättetrevligt. Lilla Othello tyckte det var mindre trevligt och skrek i högan sky när jättepappa försökte våldföra sej på honom.



Av Ulle W - 12 december 2007 12:45

Här i Grycksbo strålar solen och det är -7 grader. Ett helt fantastiskt ljus, som jag försökte fånga på bild. Men icke då, kameran fick inte med det underbara ljuset tyvärr.....så ni får fantisera istället, hur solen gör att de frostprydda träden gnistrar som silver... (å jäsingen så poetiskt det där lät då)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards