Mitt liv

Alla inlägg under september 2007

Av Ulle W - 25 september 2007 19:01

Idag kom första julkatalogen i brevlådan. Julgardiner, juldukar, julljusstakar osv osv....känns vääääldigt avlägset men det är ju bara 3 månader kvar!

Usch, bävar för julklappshandlingen....varenda år intalar jag mej själv att jag ska börja i tid..men varje år blir det panikhandling dagarna före *suck*

Av Ulle W - 25 september 2007 11:19

Jag och dottern shoppat ridkläder, så nu blir det rida av! Det blev ett par nya ridbrallor åt mej (kan inte förstå att mina gamla krypt så otroligt mycket sen jag använde dom för 7 år sen?) och en ny ridhjälm.

 Åt dottern blev det ridbrallor, skor och shortchaps...ridhjälm får hon vänta med, fanns ingen för tillfället i hennes storlek.

Attan va kul det ska bli!

Av Ulle W - 24 september 2007 10:03

bara att inse, jag är beroende av....Facebook!

Det är så kul! Har hittat på flera gamla vänner och klasskompisar. Jag rekommenderar dej att göra ett besök.

Ett måste är att man kan lite engelska...


www.facebook.com

Av Ulle W - 23 september 2007 15:48

Jag har ridit idag! Attan va kul det var =)

Tog med mej familjen till en av Faluns ridskolor, Svedens Ponnyklubb, som anordnade just familjedag. Ute fick barnen prova på att lufsa runt lite på ponnysarna, och inne i ridhuset fick vuxna prova på att rida. Jag stod länge och kikade på dom vuxna....och tog sen mod till mej! Hivade mej "gallant" upp på ett brunt sto vid namn Lola. Väl i sadeln så kändes det precis som "hemma" Det är säkert 7 år sen jag satt på en häst sist, så jag var såklart lite nervös. Men efter några varv så vågade jag till och med trava!

Nu fick jag blodad tand och funderar starkt på att börja ta lektioner igen. Mest för motionens skull...och för att få lukta lite häst igen ;)


Mitt liv med hästar är väldigt långt. Började rida på ridskola när jag var 7 år, när jag var 15 fick jag min första ponny. Har varit iväg och jobbat med hästar i olika omgångar, bla på ett av Sveriges ledande fullblodsstuteri, Rävdansens Stuteri i Ärla utanför Eskilstuna. Sen har jag jobbat på Wilkesbacka arabstuteri och på en stor gård med islandshästar, norr om Uppsala.....3 egna hästar har jag haft, samt en som jag varit fodervärd åt i många år...

Av Ulle W - 22 september 2007 20:16

Har länge klarat av att hålla mej borta från Hoyaauktionerna på Tradera...men i dag lyckades inte fingrarna hålla sej i styr, så jag tog mej en titt där inne! Sååååå mycket fint! Men jag har banne mej inte en fönsterbräda ledig för tillfället..undrar just om jag ska hiva iväg några trötta Benjaminfikusar??

Men hur som helst, överst på min hoyaönskelista står nu en H. camphorifolia och en H. imperialis. Om nån har en stickling så hojta!!

Skulle även kunna tänka mej en H.onychoides och en H.macgillivrayii ;)


Har föresten köpt nyaste The Sims 2 Jorden Runt..men vårat grafikkort har gett upp...väntar på ett nytt som kommer i morgon...men jag är otålig! Vill spela nuuuuu!


Har efter massor av funderingar skrivit klart anmälan till Kallhäll i oktober. Har inte så mycket att ställa för tillfället, de flesta goldenhonorna går med hanar...

Men så här blir det iallafall denna gången.

Juniorer

Dragons Chanelle, american crested brindle

JumJums Kaprifolia, self PE golden

Seniorer

JumJums Alfa Romeo, self PE (en hane som var otroligt fin när han föddes, och har bara utvecklats bättre och bättre. Supertyp för att vara hane, samt bra topp och underfärg)

JumJums Jabba Dabba Doo, english crested PE golden

Kodiak of Funny Farm, self chocolate som vill ha sista certet

High Hats Sir Lancelot, rex (hanen som var så jäkla ful när han var liten, så man bara ville gråta...men som nu är så vacker så man bara vill gråta)


Lancelot föresten, verkligen en historia som blev lång! Jag köpte honom av Bettan, nästan 5 veckor och liten som en liten tarm. Men jag köpte honom bara för stammen och framförallt för färgen. Bettan och även en annan rexuppfödare sa åt mej flera ggr, vänta och se, han kommer bli kanon!

Men, jag är ju van vid goldenhanarna, som lixom är klara från början. Är dom fina när dom föds så blir dom fina sen, och tvärt om.

Lancelot utvecklades bara till det sämre. Hans näsa var lång som en buss, pälsen var spikrak och spretade åt alla håll. Han fick para 2 honor när han var lite över 5 månader....ungarna blev kanon!

Nu, just fyllda 9 månader ser man vad Bettan och A menade! Han är så vacker, nosen börjar dra in sej, pälsen är så tät och krusig att man knappt får ner fingret till huden...så han kommer bli otroligt farlig i rexklassen hanar ö 8 månader när han är helt färdig!

Av Ulle W - 22 september 2007 20:11

I dag kom en helt underbar kull med rexar! 3 helt perfekta bebblor, så där perfekta så man får lust att ringa Expressen och be dom ta med på första sidan ;)

Nåja, mamma heter Rospiggens Davinia och pappa Rospiggens Jalle

JumJums Nickolina

JumJums Nicke Lilltroll

JumJums Nickodemus


Stannar gör Nickolina, helt gudomlig fin hona, med jättebred skalle, för att vara hona!

Nicke Lilltroll flyttar troligtvis till Rospiggens....Nickodemus stannar på Stand By så länge.



Av Ulle W - 20 september 2007 11:22

Här har det kommit en kull med jätteskojiga pettisar! Mamma heter Dragons PartyPingla och pappa är lurvmonstret JumJums Blitz.

Pinglan har varit fullständigt grosteskt tjock den senaste tiden, och inte undra på det med såna jättebäbisar i magen!

5 ungar blev det, varav två var döda. Vikterna ligger på 80g, 88g, 72g, 92g och 85g...undra hur alla fått plats där inne?

Här är iallafall underverken, Marilyn, Malkolm och Mimmi.


Av Ulle W - 19 september 2007 16:09

I mitt horoskop i morse stod det att jag skulle vinna en gräsligt massa pengar idag....men inte har jag gjort det inte!

Så jag undrar nu, var är dom?

Jag vill åka hit.....


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards