Mitt liv

Alla inlägg under september 2007

Av Ulle W - 18 september 2007 15:31

Solen har strålat från en näst intill klarblå himmel här i Grycksbo idag. En otroligt vacker höstdag med andra ord.

Jag har länge försökt fått lite tid över till att ta nya bilder på alla mina goldens, och idag så fick jag en stund över. Döm om min förvåning när SAMTLIGA goldengrisar helt plötsligt tog på sej värsta Top Model posen och satt helt blickstilla! Fick bra bilder på nästa alla, lilla juniorcresthanen Jaguar gillade inte solljuset, och kisade lite för mycket med ögonen.

Här är i alla fall den bild jag tycker blev bäst, föreställande SCh JumJums Grace, english crested Pink Eyed Golden.

Grace

Av Ulle W - 17 september 2007 19:43

Det är extrapris på vitkål på Maxi ICA här i stan, 0,90:-/kg...men man får bara köpa 5 kg per hushåll. Så i morgon tänker jag ställa mej utanför affären och försöka muta lite människor, så dom kanske kan tänka sej att langa lite vitkål åt mej ;)

Av Ulle W - 15 september 2007 09:41

Jag har funderat lite igen. Har ju varit en del friidrott att titta på den senaste tiden. Friidrott är inte sport, det är ren underhållning om jag får tycka. Jag är inte så där jättesportintresserad, gillar som sagt att titta på friidrott, längdåkning, simning och ridsport. Fotboll, tennis, golf och hockey undvikes.


Men, friidrott nu då. Varför finns det ingen  Kenyansk massaj som tävlar i höjdhopp? Dom är ju helt suveräna på att hoppa högt, stillastående! Asså, det kan inte gå fel? Jag skulle vilja se en massaj iallafall prova. Och så kan han ta med sej spjutet och sola i väg det samtidigt, så blir det mångkamp på en gång! Vilken grej =)

Av Ulle W - 13 september 2007 14:10

Vad jag spottar och svär! Svär över mej själv för att jag är så slarvig...fick brev från farbror Polisen idag, har fastnat på bild i en fartkamera och kört 7km för fort...1500 spänn fattigare. Där rök mina höststövlar.

7 ynka km hade jag väl för sjutton klarat av att hålla mej under?

Men, faktum är att det är första gången i mitt liv som jag får fortkörningsböter, har fått böter en gång för länge sen då jag körde utan bälte.


Av Ulle W - 12 september 2007 12:15

Har tagit hand om kattens päls idag. Efter 5 veckor på vift kan nu ju bara tänka hur en lurvig kattpäls såg ut! Som tur är, finner sej Findus för det mesta att bli borstad. Likaså idag verkade han njuta av att bli av med alla onda luvandes tovor. Så nu är hela han välborstad och mysig.

Igår satte han i sej nästan 2 burkar kattmat, en halv tallrik barnmat och en tallrik med gröt sent på kvällen. Kom på det sen att det kanske inte var sådär jättelyckat att stoppa i honom massor av käk, har ju ingen aning om vad han levt utav dom här veckorna, men hans mage verkar vara ok....


Skrev ett låååååångt inlägg igår om mina andra pälsbollar, och precis när jag skulle skicka iväg det så tyckte Telia att mitt bredband skulle vila en stund....*svär*

 Och jag orkar inte skriva igen...kan bara nämna att jag fått förfrågningar från en uppfödare i Tyskland som vill köpa silveragoutirexar av mej =)

Himla skoj när man får sälja djur utanför landet, tycker jag. Har hittills exporterat djur till Norge, Danmark och England.

Har ju planer på att åka till Europautställningen i Holland nästa år, så då är det läge att knyta kontakter med utländska uppfödare.

Av Ulle W - 11 september 2007 10:54

Som om han bara varit borta några timmar, klev han in genom dörren i morse...våran Findus som varit borta i 5 veckor. Han såg ut precis som vanligt, inga skador och tjock och go. Så jag undrar så var han varit? Någon måste iallafall gett honom mat, annars skulle han nog vara bra mycket tunnare än han är.

Så nu är vi glada igen =)

Av Ulle W - 10 september 2007 19:29

För att nu klargöra en del, ang en arg kommentar i mitt förra inlägg....

Läs nu ordentligt flera ggr, så inte någon missförstår det hela, och känner att denne måste skriva nåt arg....igen.


Min satinhona Fairlaine avlivade alltså igår. Det gjordes på ett fullständigt humant och etiskt riktigt sätt, och hon behövde inte lida en sekund.

Anledningen till att jag tog det beslutet var att, på inrådan av en mycket duktig och erfaren domare, som tydligt kände att hon hade tendenser till början av OD, eller satinsjuka som det oxå kallas. En sjukdom som drabbar just satiner, och gör att skelettet kalkas ur och till slut kan dom inte gå utan ligger bara på sidan. Jag tog bort en annan satin i början av sommaren, SV-06 SCh Dovne, som då hade en rätt så långt framskriden form av OD. Varför jag inte tog bort henne tidigare var pga att jag inte hade en aning om hur symptomerna för OD såg ut. Men insåg till slut att det var det som var felet, och hon avlivades alltså.


Jag må vara en fruktansvärt vidrig människa som avlivar djur, innan dom är "riktigt" sjuka...men i det här fallet ansåg jag att det var mer humant mot henne att slippa utveckla OD ordentligt och få svårigheter med att gå...

Av Ulle W - 10 september 2007 07:46

Nu går det hemska faktumet inte att förtränga längre, hösten är verkligen här! Hur vet jag det? Jo, jag fick lov att ha strumpor på mej igår för att inte frysa om fötterna! Jag HATAR strumpor, verkligen hatar hatar hatar att stänga in fötterna i ett sånt otyg, men nödvändigt i detta land.


Igår var jag en sväng till Romme och kollade på islandshästtävlingar. Det var "min" förening Odinns Islandshästförening som ordnade Dalamästerskap. Attans så kul att känna hästdoft och se flygande yviga manar bölja igen. Men inte många ansikten jag kände igen. Några gamla ringrävar som fortfarande håller på. Sista gången jag tävlade var med min vackra isabellfarbror Lýsingur, i maj-94. Då var han 26 år och vi gick till final i både tölt och fyrgång! Min älskade Lýsing, saknar honom ibland så det riktigt gör ont!


Roade mej även igår med att möblera om i varenda bur hos marsvinen. 8 nya avelspar blev det...så nu väntas babyboom i mitten av november. Det blir framförallt ett gäng med goldens, både self och crested. Sen två rexkullar och två chokladkullar, en ev med lite dalmisar i...


Sen lite tråkigheter, vackra satinhonan Fairline fick somna in...innan hon utvecklar satinsjukan ordentligt och får ont. Fruktansvärt tråkigt på ett så vackert djur =(

Nu blir aldrig aldrig någonsin mer någon satin hos mej. Föds det någon igen så kommer den omedelbart att säljas, så fort den är leveransklar!


Det känns himla skönt faktiskt att det är ett uppehåll ett tag i utställandet. Det har varit 3 utställningar nu tätt inpå varandra, så det känns som om jag inte gjort annat än att trimmat marsvin. Nästa anhalt blir i Kallhäll i slutet av oktober, och då blir det ett helt nytt gäng som ska debutera på domarbordet. Hur spännande som helst =)


Fortfarande ingen katt....

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards