Mitt liv

Alla inlägg under februari 2008

Av Ulle W - 11 februari 2008 21:18

Vi har fått inbjudan till bröllop i sommar. Som klädsel står "mörk kostym" Vad förväntas att jag ska bära i detta fallet? Är det ok att jag har på mej min kulldräkt, tex? Om jag väljer att inte ha den, vilken sorts klänning bör jag ha istället?


Fasiken, jag har noll koll på det här med de olika klädkoderna...kanske läge att plugga på lite. Nån som har nån bra länk att rekommendera?

Av Ulle W - 11 februari 2008 19:45

Har just städat burar, gick i ett flygande fläng idag!

När jag lyfte upp Villa Villarkulla så tyckte jag hon kändes då förfärligt tjock! Började fundera om den inte kanske var dax för födsel där här i februari...in och kollade almanackan och jo jäsingen! 68 dygn i dag och vidöppen..så där kommer det nog bebbar inom det närmsta dygnet...så spännande! Pappa till kullen är High Hats Sir Lancelot.


Brukar inte gärna vilja ha djuren inne i huset, annat än katten. Men har just nu inga småhanar att tillgå, så flera avelshanar får tyvärr sitta själva ett tag, tills småbäbisakillarna blivit färdiga att flytta ifrån sina mammor. Farbror Blitz, 4 1/2 år gillar verkligen inte att bo själv, han skriker i högan sky i protest! Men idag fick han komma in i huset och lufsa runt och undersöka allt. Blitz är himla tam (bodde förut hos en barnfamilj) så han rör sej orädd i huset och kommer när man ropar på honom. Han gosade till och med med katten en stund =)

Av Ulle W - 11 februari 2008 17:05

Så här kände jag mej först i fredags å sen idag =)



http://www.kossan.se/roliga-filmer/jobbar_fredag_och_maandagar.htm

Av Ulle W - 10 februari 2008 14:46

Nu har jag nog äntligen bestämt mej vilka pälsbollar som får följa med till Kallhäll i mars...

JumJums Ramblin Rose, 3.5 månaders self PE goldenflicka

JumJums Bonneville, self PE goldenhona som vill ha det sista åtråvärda certet....

JumJums Jaguar, eng crested PEGhane, oxå ett cert kvar till svamp.

SCh JumJums Aston Martin, satin DE goldenhane....(jagar poäng till årets satin...hihi)

JumJums Orchidé,  liten rexflicka som jag ställer enbart för att lära mej mer om hur rexarna ska se ut... 


Hade tänkt tagit med snygga goldenhanen Molo Mak oxå, men han har fått nåt mysko med ena ögat, ev Fatty Eye *svär* Men det verkar märkligt att det skulle vara det, han är ju bara 8 månader och smal och slank...ska försöka ta en bild kanske nån har nån teori vad det kan vara?


Åsså ställer dottern Johanna ut i pet, sin Partypingla samt hennes egenuppfödda Mimmi =)

Länge sen vi var på utställning nu, men sen blir det en hektisk utställningsvår, med utställning varannan helg ändra fram till i slutet av april...

Av Ulle W - 10 februari 2008 14:31

I dag blir det kalops till söndagsmiddag, blev så attans sugen på nån form av köttgryta, hittade lite grytbitar i frysen så nu puttrar det för fullt på spisen. Att man inte gör köttgrytor oftare egentligen? Det är ju så attans plättlätt, men det har väl med tiden att göra kan jag tänka. Finns sällan tid över för långkok? Fast, det gör det ju faktiskt om man tänker efter. Gäller ju bara att planera lite i förväg, sen sköter sej ju grytan helt själv under några timmar...å så vips är det klart =)

Av Ulle W - 8 februari 2008 18:07

HAR DU ÅNK?

Verkar detta bekant?

Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK (åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet).

Så här visade sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen.

När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv.

Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.

Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten.

Men då behöver jag en penna.

Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen. På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken.

Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.

Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna.

Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten.

Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet. Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna.

Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG.

Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail.

Kan du vara snäll och göra mig en tjänst? Skicka detta meddelande till alla som du tror har glädje av det, för jag kan inte komma på vem som jag redan har skickat det till.

Av Ulle W - 8 februari 2008 14:18

Snacka om underbart väder!

 Här skiner solen från en näst intill molnfri himmel och termometern visar på -1 grad. Snön ligger kvar så jag och ungarna har varit ute i nästan 2 timmar och åkt pulka och spark. Nu har Daniel somnat som en stock i vagnen och Jennie sitter vid tvn och dricker varm choklad =)

Av Ulle W - 7 februari 2008 17:45

På söndag åker min marsvinsvän H (tusen tack att du hjälper till!) över till Danmark och hämtar hem ett jättegäng med goldens från Obsessions uppfödning. Denne uppfödare säljer ut alla sina goldens, då det var ju stört omöjligt att låta bli att tinga lite djur därifrån.

Så här framöver flyttar 4 nya goldens in bland mina övriga JumJumsdjur =)

Golden Gates Mickey Max, eng crested PEG

Obsessions Ashley Amber, satin DEG

Obsessions Zoey, eng crested DEG

Obsessions Cover Girl, self DEG (BIRjr-R samt BISjr 6 vid NM-06)


Har fortfarande djuren från Sunqicks kvar att hämta, men transport Göteborg-Fredrikshamn verkar stört omöjlig att få till =(((


Är himla sugen på att åka på Europa Utställningen i Holland i juni. Vore mycket roligt att få uppleva något sådant. Ska fundera ett tag, främst på om jag har råd, kommer att bli rätt så dyrt!


Har fått hemleverans av en stor rundbal med hö, så nu har djuren mat tills i sommar =)


Snart dax för rexhonorna Davinia och Villa Villerkulla att få sina kullar. Båda är 70 dygn nästa vecka, otroligt smälltjocka och ligger mest i varsitt hörn och pustar.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards