Mitt liv

Alla inlägg under februari 2008

Av Ulle W - 19 februari 2008 18:55

Har just ingående studerat slutställningen för Årets uppfödare -07 och mina djur placerade mej på en hedrande 14e plats!!! Stolt som attan är jag ;)

Av Ulle W - 18 februari 2008 18:39

Nu så har jag fotat lite...eller iallafall försökt. Honorna var rätt så stressade och ville absolut inte visa sej för kameran...men lite bilder blev det iallafall. Får knäppa nya när dom blivit lite mer hemmastadda. Hanen Mickey däremot verkar vara en mysig herre, inte alls rädd utan bara nyfiken. Påminner en del om sin halvbrorsa som redan bor här, Molo Mak (dom har samma pappa)

Först har vi Golden Gates Mickey Max, en himla snygg hane som jag faktiskt "fick med på köpet" och det tackar jag så klart för!


Sen satinhonan Obsessions Ashley Amber (hon har mkt finare öron och ögon i verkligheten..här kniper hon med ögonen och drar upp öronen)



Här är det Obsessions Cover Girl (BIRjr-R och BISjr 6 vid NM -06)



Och sist ut är cresten Obsessions Zoey...



Sen har jag 3 till goldens som ska vidare till Rospiggens, bla en hane som jag funderar på att kidnappa! Obsessions Copyright, en DEG hane som är något av det läckraste jag sett!!! Nej då Vickan, du SKAAAA få tillbaka honom, jag lovar ;)



Av Ulle W - 17 februari 2008 19:29

Nu så har marsvinen från Danmark äntligen kommit. Var ner till Avesta och mötte M, som släpat stora lådan på tåget från skåne.

Har bara tittat på dom som hastigast, och alla mådde alldeles utmärkt. Inte alls stressade, utan började käka nästan direkt.

Få se hur dom är i morgon, ser dom ut som vanligt ska jag försöka fota =)


Lilla Valentin har gett upp, trots idogt matande så orkade inte hans lilla kropp längre...men det känns skönt att iallafall försökt. Men jag tror i ärlighetens namn att jag inte kommer att ge mej in på det här med stödmatning igen, det är ju som de flesta uppfödare vet sällan det funkar...

Av Ulle W - 16 februari 2008 17:18

 I min almanacka idag, står det med stora röda arga bokstäver BÖRJA TRIMMA!! Så det ska jag strax gå ut och göra. Var så länge sen nu så jag vet banne mej inte ens vart jag förlagt favoritpincetten?? Utan den är det lönlöst att ens försöka sej på nån form av försköning av marsvinen. Har en till pincett, visserligen, men det är inte lika bra, så det så!

Undrar just vem jag ska börja med??? Blir nog lilla argbiggan Glimma, ett litet monster som inte sitter still längre än en hundradels sekund *morrar* Avslutar nog med vackre Aston, han brukar lägga sej på ena sidan och blunda medans jag rycker hårstrån...himla skön kille!


I morgon ska jag åka till Avesta och möta M vid tåget, och ta emot mina goldens från Danmark....så spännande, nästan som julafton *hoppar och klappar händerna*

Av Ulle W - 15 februari 2008 14:50

Jag har frångått mina principer, ang att stödmata ungar, men den här söta varelsen kan jag bara inte se tyna bort!

Det är lilla rexpojken JumJums Valentin som föddes i onsdags morse, hans 4 syskon var dödfödda, och lille Valentin vägde bara ynka 47g. Men nu stödmatas han alltså och har ökat till stadiga 60g. Han äter villigt och nästan hugger efter sprutan när det är dax!

Hans mamma Villa Villerkulla är en urusel mamma (Annie, vad har du gjort?)

Hon är mest besvärad när ungen kommer i närheten.

Nåja, vi får se hur det går, håll tummarna att Valentin överlever och blir en stor och stark kille =)


Appropå stödmatning, skulle behöva lite råd ang vad som är en lämplig dos mat varje gång. Jag använder mej av en 1 ml spruta.


Av Ulle W - 13 februari 2008 14:39

Peek-a-boos Villa Villerkulla hade fått sin kull i morse. 5 st bäbisar....4 döda och en yttepyttig liten pojke som fortfarande lever.

Så jäkla synd för dom var helt underbart fina allihop! Hanen som lever är lemonagouti/white, två till i samma färg, en buff/white och en svart med några buffstrån i rumpan...måste jag säga att den svarta var en hona???

Två av dom döda var torra och fina, men två hade Villa inte ens "packat upp" Lite märkligt att inte Davinia i samma bur hjälpt till, som fått kull förut?

Man skulle uppfinna nåt sånt där larm, som finns till hästar, som talar om när det är bäbisar på G, så man har en chans att hjälpa till att ta bort hinnorna...

Tror nog jag gör om den parningen, och hoppas på att det går bättre nästa gång. Sir Lancelot är ju såld och flyttar snart, så jag sätter ihop dom vid Villas nästa brunst.


Nu är det bara några dagar kvar tills mina danska djur kommer hem, ska bli så spännande! Fick en bild skickad av H, som huserar dom just nu, på cresthanen...attan sicken snygging han är!!

Av Ulle W - 12 februari 2008 18:35

Har försökt fota Molos öga. Jag tycker det ser ut som ett begynnande fatty eye. Har ju aldrig haft något djur med det förut, så jag gissar lite, utifrån vad jag sett på bilder. Men själva "kudden" är långt fram i ögonfrån.



Av Ulle W - 12 februari 2008 18:33

Får väl visa en bild då, på JumJums Glimma, tydligen så här en rex ska se ut, enligt Annie....

Så jag tror på henne ;)


Det enda som jag kan tycka är lite missprydande på henne är de korta öronen...hade kunnat vara liiiiite större...


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards