Mitt liv

Alla inlägg under februari 2008

Av Ulle W - 3 februari 2008 19:04

Jo tack, rätt så bra måste jag säga.

Har varit totalt fullständig snökaos här idag. Ändå trotsade vi vädret och for till grannstaden och överlämnade roanhonan Bridlewood som varit här på parning, och som fick lift med J hem till Rospiggens igen. Kan säga att det gick inte fort på motorvägen hem, max 70 gick det att köra i pga snörök och halka.


Har trotsat vädret en gång till och varit in till stan och svettats på ett gympapass...en ny ledare (för mej) som körde ett himla roligt pass!

Kan även nämna att vågen visar nu på 78 kg....-3kg *tjohoo*


Zidonie är nu utom all räddning. Hon ligger nu inpackad i en handduk och varmvattenflaskor runt omkring sej. Allt i ett försök att göra det så bra som möjligt för henne. Så tyvärr så lämnar hon nog mej under natten....


Har funderat och funderat hur jag ska göra med mina golden, och rexarna med för den delen. Det är ju golden jag vill hålla på med, rexarna kom ju bara in av en slump och dom skulle ju vara några var det meningen. I dagsläget har jag fler rexar än goldens och så vill jag inte ha det.

Så jag har flera mkt fina rexar med toppenstam till salu om någon är intresserad!


Av Ulle W - 2 februari 2008 17:04

Vi var och kollade på nytt hus igår, ligger oxå i Grycksbo och är lite större än det vi har nu.

Huset har ett mer sovrum än vi har nu, vilket säkerligen kommer behövas när ungarna blir lite större.

I källaren finns ett stort utrymme som skulle vara perfekt att ha djuren i.

En annan häftig grej är att det finns en hundgård...perfekt att ha djuren i på sommaren ;)

Huset i sej är i mkt bra skick, däremot är det tapeter från typ -70 talet.


Vi ska fundera lite, problemet är ju att få vårat hus sålt...eller problem och problem är det väl inte, det blir vi säkert av med...men det är ju alltid en oro ifall vi skulle behöva stå där med TVÅ hus att betala för! Fast mäklaren vi träffade igår berättade att det finns en försäkring som man kan teckna, som heter nåt typ "dubbla boendekostnader" Då går försäkringsbolaget in och betala ev kostnader under 3 månader...


Ja ja, mkt att tänka på! 


Nyfiken att kika på huset???? Gå in på hemnet.se, sen Dalarna, sen Falun, sen Grycksbo/Mäldvägen 23

Av Ulle W - 2 februari 2008 16:58

Var in på Lidl och shoppade loss på frukt och grönt till djuren.

Fasiken vilka priser det är på dessa varor just nu, det är så man dånar!

Det blev liiiiiite bladpersilja till Zidonie (svindyrt, 50:- kg)

Vitkål

Morötter

Broccoli

Royal Gala röda äpplen


När så allt serverades så var det himla intressant att iakta vad som valdes först osv....

På första plats hamnar helt klart broccolin, den försvann absolut snabbast.

Sen högg dom in på äpplena

Sen blev det morötter

Vitkålen ratades helt, men är säkert uppäten i morgonbitti när allt annat gotta är slut =)


Måste hör hur ni andra marsvinsmänniskor gör, tänker på det här med broccoli. Ger ni djupfryst broccoli, som har tinat upp alltså? Kan ju tänka att den kanske inte smakar lika gott som helt färsk...har faktiskt aldrig testat att ge sånt när jag tänker efter? Men om dom gillar det så blir det ju bra mkt billigare att köpa fryst än färsk....

Åh vad jag längtar till sommaren när man kan vräka in gräs och maskrosblad till djuren....GRATIS!

Av Ulle W - 2 februari 2008 16:48

Zidonie hänger fortfarande med, såg tom lite piggare ut idag. Så nu har jag varit elak och tvingat i henne en massa godsaker. Först druvsockerlösning, sen bladpersilja som hon faktiskt knaprade på lite självmant till slut...och till sist en liten bit äpple.

Alla ni som har tvångsmatat på det här sättet vet säkert vad elak man känner sej, när marsvinet glor surt på en och vill bara vara ifred. Men man gör det ju bara för deras eget bästa!

Nu gäller det bara att få ut dom döda ungarna i magen, har kännt på henne flera ggr idag, men absolut ingen aktivitet där inne. Ungarna är fullstora men Zidonie är inte speciellt öppen. Börjar bli lite orolig för att bäckenet inte öppnar sej som det ska? Hon är ju lite över året och det är hennes första kull...men har ju haft honor förut som fått kull när dom varit över året och det har aldrig varit några problem.

Anledningen till att hon inte fått kull tidigare är att hon inte velat bli dräktig. Jag bytte hane och hon gick tillsammans med Molo väldigt länge så jag har inte en aning om hur långt gången hon egentligen är. Men med tanke på hur stora ungarna känns, så borde hon vara mer öppen tycker jag.

GAAHHH! Jäkla skithobby man håller på med...=(

Förlorar jag Zidonie nu, så har jag på kort tid förlorat 4 st av mina finaste och mest betydelsefulla avelshonor....

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, det känns som om jag får börja om från början....


På barnens förskola har dom ett akvarium med vandrande pinnar...undrar om man ska börja med såna istället??

Av Ulle W - 1 februari 2008 19:06

SCh JumJums Zidonie har börjat toxa....märkte det igår kväll och tvingade i henne en massa gott som hon faktiskt åt. Men i dag är hon mkt sämre och vill absolut inte äta någonting. Typiskt toxsymtom, resta nackhår, drägglar, luktar apa ur munnen, sitter ihopkrupen i ett hörn. Magen är full av bäbisar som inte ger ett enda livstecken ifrån sej....*gråter hejdlöst*

Fan fan fan, inte en till vacker hona som ska dö ifrån mej!! Har ju för sjutton snart inga goldenhonor kvar!


Nu vill jag inte få en massa moralpredikningar från en massa besserwisser, typ "men åk till veterinären med honan då!" Jag kan då informera er icke erfarna uppfödare, att när en hona väl har börjat toxa så finns det tyvärr inte mycket att göra för henne. Att ta henne till veterinären skulle vara otroligt stressfullt och grymt mot henne. Jag avvaktar tills i morgon, är hon inte bättre så ser jag till att hon får somna in på ett humant sätt här hemma i stället.


Blev himla glad när Helena/Mumindalens erbjöd mej att få ta hennes sista två goldenhonor, två riktiga puddingar! Den ena SCh och så hennes dotter. Ska förvalta dom oerhört väl, så inte Mumindalens goldenlinje helt försvinner, vore ju fruktansvärt tragiskt tycker jag. Sen bara måste jag fort som attan försöka få hem goldenhonorna från Sunquicks i Danmark.

Just nu känns det som om jag får börja om från början med att bygga upp min egen goldenlinje igen =(

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Länkar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards